Projekt i skolen?

Kære skoleelev

Vi har lavet denne side til dig, fordi interessen for modelbranchen er så stor. Det er vi rigtig glade for, men vi har desværre ikke mulighed for at besvare spørgsmål hverken på telefon eller på mail.

Det er vigtigt at forstå, at Danish Model Academy og vores Modelskole ikke er noget modelbureau. Dvs. vi signer ikke op med modeller - og når de er færdige med vores academy, kan de frit vælge hvor de vil ansøge, om de vil oprette en profil på TV3 Casting eller ansøge et casting eller modelbureau - om det er en af de helt store bureauer med krav/mål man skal kunne opfylde eller nogle af de mindre bureauer som mere booker ud til reklameverdenen (commercielle modelbureauer). Vi hjælper vores deltagere med at blive rustet til modelverdenen - om det så er det ene eller det andet område. Og en af vores vigtige opgaver er, at fortælle, at der findes mange typer af modeller - og fordi man ikke har den helt rigtig catwalkhøj er håbet ikke ude. Men også sige til ansøgerne og deltagerne, at det ikke bare er sådan at være model. 

En del af det at skrive et skoleprojekt er også researchfasen. Derfor vil vi ikke linke til de præcise steder på vores side, men I må klikke rundt, finde og læse de forskellige ting. Fx 'værdier og vision', se videoer - testimonials mm. 

Her på vores website finder du blandt Q&A - et interview med Peter Roed, CEO på Danish Model Academy. Tidligere nyhedsvært Paula Larrain stiller her de kritiske spørgsmål i forhold til Modelskolen. På vores Facebook og youtubekanal finder du små videoer og vores to officielle trailere. Du kan se udvalgte videoer her på siden.

Hvis du udelukkende er ude efter den 'professionelle model' henviser vi herudover til Danish Fashion Institue's hjemmeside hvor I kan finde Modelbranchens Etiske Charter.

 

Typiske spørgsmål som bliver stillet

Der findes da ikke flere typer af modeller?

Der findes mange typer af modeller - eller genre inden for modelverdenen. Nogle kan lave det hele, men andre kan kun lave reklamejobs eller bliver brugt som en bestemt type - ja der findes sågar håndmodeller eller mm. Derudover er der runway model, beauty looket, fashion osv. De store bureauer beskæftiger sig meget inden for modelbranchen. 
 

Hænger modelivet sammen med skolen?

De største bureauer støtter uddannelse, og langt de fleste modeller tager en videregående uddannelse. Mange vælger at tage en studentereksamen eller lignende for efterfølgende at tage et sabbatår og arbejde på fuld tid. Man kan også sagtens arbejde samtidig man er model, men det kommer selvfølgelig an på hvilken slags model man er. Det er jo vigtigt også at tænke på, at man skal have noget, hvis ens karriere pludselig slutter. 


Er det lykken at være model?

  • Modeller er ligesom alle os andre. En dag kan være god og en anden dårlig. de oplever også at kæresten slår op og mor og far bliver uvenner og måske skal skilles. Herudover er der også (ligesom mange andre unge) som er usikre på sig selv. Dette arbejder vi dog med på Modelskolen med at styrke - deres selvværd og selvtillid. Så ja det kan for nogle være lykken at være model, men for andre kan det være det helt forkerte - nogle finder ud af, at det slet ikke er dem.
     

Er det hårdt at arbejde som model?

  • Det kommer an på hvilken type model man er. Ja, det er hårdt, hvis man er fuldtidsmodel i en af de store modelbureauer. Modellerne jer er ikke nødvendigvis sportsfolk, men de lever som sportsfolk. Hvis man er model i en af de mindre bureauer og laver lidt småjobs her og der - så er det at være model ikke noget der fylder i ens dagligdag. Men ja det kan være hårdt at være på jobs fx stå i flere timer til Photo shoot og skifte tøj - eller stå i stilletter i mange timer eller lave et sommershoot om vinteren i bidende kulde eller få lidt hårde kommentarer fra en fotograf man ikke kender.

  • Modeller lever ikke et 8-16 job, men det er altid en ny location og situation de er i. Derfor skal modellerne også kunne med mange slags mennesker og vi på DMA ser blandt andet på ansøgerne og deltagernes situationsfornemmelse. Dette er en vigtig egenskab som model.

  • Modeller skal være omstillingsparate og selvom de får af vide, at de har gode chancer for job, skal de være klar på ikke at få det. Derfor skal man være rustet til et nej - og blive bedømt på et udseende. Det ruster Modelskolen blandet andet modellerne til.

 

MEN DET ER VIRKELIG OGSÅ FEDT AT VÆRE MODEL

Modeller møder mange spændende mennesker og nogle kommer meget ud og rejse. Modeller lærer blandt andet at begå sig blandt mange forskellige slags mennesker og opnå sociale kompetencer som man kan bruge senere i livet.
 

Det kan også fedt at være model ved siden af studiet og bare lave opgaver en gang i mellem. Man behøver ikke gå efter at være model i et af de helt store bureauer som man ikke er kommet ind i efter flere forsøg. Forsøg at komme ind i et af de mindre eller ansøg et castingbureau. Det er ofte nogle helt andre typer af opgaver og kræver ikke at du holder dig i form på samme måde som de store modeller.
 

Tjener modellerne ikke mange penge?

  • Ligesom alle andre brancher er det meget forskelligt hvad man tjener - og der er ikke en bestemt løn, som man får. Det kommer selvfølgelig helt an på hvor mange timer man arbejder om dagen og så kommer det også an på hvilke rettigheder der er på det billede som bliver taget. Dvs. hvad bliver billedet brugt til. Et enkelt billede kan give rigtig gode penge, hvis det bliver brugt i en stor kampagne i hele verden også selvom man har arbejdet meget få timer. Derudover kan det også komme an på, om man er ny eller gammel model. Så er er mange ting i spil. Det kommer også an på om man er med i et lille modelbureau som laver reklame-opgaver og har småjob, eller om man er med i en af de store og laver kampganer for kendte mærker. Men ja du kan tjene rigtig mange penge som model, men det er de få der gør det.